Hlavní obsah

„Pětadvacítka“ byla odstartována, web Finanční správy nestačil

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Finanční správa zpřístupnila na svém webu formulář žádosti o poskytnutí kompenzačního bonusu pro osoby samostatně výdělečně činné. Web velkému zájmu nestačil, informoval úřad v tiskové zprávě.

Článek

Web Finanční správy nezvládl start žádostí o takzvanou „Pětadvacítku“, tedy kompenzační bonus pro živnostníky a další osoby samostatně výdělečně činné ve výši 25 tisíc korun. „Zvýšená návštěvnost byla očekávána, ovšem web je postaven na běžnou návštěvnost,“ sdělila tisková mluvčí Generálního finančního ředitelství Zuzana Mašátová.

Finanční správa postupně nasazovala další možnosti, jak zpřístupnit žádosti pro veřejnost. V současné době je formulář dostupný na webu Finanční správy v sekci Kompenzace pro OSVČ/Žádost pro OSVČ, prostřednictvím webové aplikace a na Rozcestníku Daňového portálu na webu www.daneelektronicky.cz.

Úřad zahájil příjem žádostí, ale vyplácet kompenzační bonus nemůže dříve než po zveřejnění zákona o kompenzačním bonusu ve Sbírce zákonů. „Není proto nutné podat žádost hned v prvních dnech velikonočních svátků. Doporučujeme sledovat web Finanční správy s aktuálními informacemi,“ uvedla mluvčí Mašátová.

K žadatelům by se mohly peníze dostat pravděpodobně v pondělí 20. dubna, v některých případech možná již v pátek 17. dubna, řekla včera na tiskové konferenci ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). O příspěvek bude možné požádat do konce června.

Reklama

Doporučované