Hlavní obsah

Pětihvězdičkové rande. Nová aplikace umožňuje recenzovat schůzky i partnery

Nová seznamovací aplikace umožňuje uživatelům jejich schůzky hodnotit. Video: AP

 

Reklama

Britští vývojáři přišli s novou aplikací Do I Date, ve které se lidé seznamují online. Novinkou je ale to, že se i vzájemně hodnotí až pěti hvězdičkami a mohou o svých schůzkách psát recenze.

Článek

Nová seznamovací aplikace přináší inovaci pro schůzky, které jsou domluvené online. V aplikaci s názvem Do I Date se mohou uživatelé navzájem zpětně ohodnotit a napsat recenzi svého rande.

Schůzku mají uživatelé možnost oznámkovat až pěti hvězdičkami, které jsou vyhrazené pro výborný zážitek. Zásadní je také to, že se lidé hodnotí anonymně. Není tedy tak nepříjemné napsat o protějšku negativní názor.

Tvůrci aplikace chtějí, aby uživatelé měli větší povědomí o tom, s kým se chystají sejít. Princip „randících aplikací“ spočívá v tom, že se lidé seznámí na základě fotografie. Uvedou také pár informací, především o věku nebo svých zájmech.

„Myslím, že nikdy nepoznáte druhého člověka úplně, ale znát někoho do detailu ani není hlavní myšlenka randění. Tohle vám dá alespoň trochu informací z pozadí, které byste normálně neměli,” říká jedna z uživatelek aplikace.

„Už to není jako za starých časů, kdy člověk šel do baru a seznámil se tak, že tam někoho potkal. Dnes je trendem seznamování online. O člověku vypovídá jen fotka a cokoli, co se rozhodne o sobě říct,” říká autor aplikace Jamie Forsyth.

Vývojáři si uvědomují riziko nepravdivých recenzí a to, že celý princip hodnocení je velmi subjektivní. Aplikace umožňuje hodnotit a recenzovat druhého člověka, pokud mají uživatelé ve svém telefonu uložené jeho číslo - což znamená, že už spolu byli v hlubším kontaktu. Systém také automaticky odstraňuje urážlivé nebo hanlivé příspěvky.

Britští vývojáři Do I Date Terry Amsburyová a Jamie Forsyth vyvinuli aplikaci už v minulém roce, od ledna roku 2018 je ale dostupná pro chytré telefony. Zatím je to jediná aplikace s možností vzájemného hodnocení. V současné době ji používá asi 2000 lidí.

„Randící aplikace“ se staly v posledních letech velmi využívané zejména u mladých lidí. Například jednu z populárních aplikací Tinder mají lidé ve 200 zemích a její tvůrci hlásí už přes 200 miliard spojení, tedy situací, kdy se dva uživatelé sobě navzájem líbí.

Reklama

Doporučované