Hlavní obsah

Petr Kopl komiksu zasvětil život. Kreslí až 16 hodin denně

Petr Kopl komiksu zasvětil život.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Petr Kopl mezi českými tvůrci komiksů vyčnívá množstvím své práce, ale také invencí. Vytvořil dokonce českého superhrdinu Zázraka.

Článek

„Vydávám toho trošku víc. Není to tím, že bych to flákal, jak mě mnoho z dalších tvůrců podezřívá, ale je to tím, že se tomu věnuji plně, naplno, stále. Prostě 16 hodin denně. Já komiksem žiju a nemám v podstatě nic jiného kromě svých blízkých,” shrnuje svůj přístup k tvorbě a životu na úvod Petr Kopl.

Jeho komiksová tvorba vyniká také tím, že vychází v zahraničí. Vydal tam několik komiksových knih. Kromě toho u nás stvořil společně s Petrem Mackem českého superhrdinu Zázraka. Ten vycházel v sešitovém tzv. americkém vydání, což je u nás ojedinělé.

„Řekli jsme si, sakra, proč nemáme jako Česko svého superhrdinu? Vždyť si to Česko zaslouží. Sice máme pověsti o Pérákovi, ale nemáme superhrdinu, který by vycházel v pravidelném periodiku a bavil ty čtenáře a navazoval třeba na české pověsti, české legendy a tak. Vystupuje tam Bílá paní, Golem, magistr Kelley a všechny možné pověsti, které prostupují tím zázrakem, protože Zázrak je ryze český," vysvětluje své pohnutky Petr Kopl.

Podle Petra Kopla se umění může naučit téměř každý. To, co mu někteří dávají navíc, je talent a prostý fakt, že mu věnují duši.

Více se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Slavní sledujte každý všední den od 19.30 hodin v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované