Hlavní obsah

Petr Ryšavý kvůli zkouškám v divadle moc volna nemá. Na dovolené byl se sestrou a s kapelou

Co dělá přes léto muzikálový herec Petr Ryšavý?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Muzikálový herec Petr Ryšavý si moc neužívá volné letní dny. I přesto, že jsou divadelní prázdniny, zkoušky představení jsou v plném proudu. Na jedné jsme Petra navštívili.

Článek

A to konkrétně na zkoušce muzikálu Doktor Ox v Divadle Hybernia, který režíruje Zdeněk Zelenka. Muzikál se inspiroval stejnojmenným románem Julese Verna. Herec Petr Ryšavý v představení ztvárňuje postavu Sebastiana. „To je takový temperamentní mladík, který se zamiluje do jedné z hlavních postav, Amélie. Je také asistentem doktora Oxe,” vysvětluje Petr Ryšavý. Doktora Oxe hraje Jiří Korn. Dalšími hereckými kolegy jsou Peter Pecha, Petra Vraspírová, Ivana Korolová, Martin Pošta, Tomáš Trapl nebo Dita Hořínková.

Herci musí zkoušet i ve velkých vedrech, která pociťují také na jevišti Divadla Hybernia. Zkoušet se bude dva měsíce. Premiéra představení je naplánovaná na 4. října. „Dneska jsem přišel na devátou hodinu a zkoušet budeme do čtyř odpoledne, samozřejmě s obědovou pauzou. Je to náročné a je na tom nejzajímavější, že zkoušíme dva měsíce zadarmo, honorář je až za představení.”

Petr ovšem stihl i dovolenou. „Byl jsem u moře se svojí sestrou, která tady sedí v hledišti a kouká na mě. Čeká, až skončíme, abychom mohli jet na oběd. A ještě jsem byl s naší kapelou Botox čtyři dny na vodě, což sebralo zbytek sil, které jsem měl, ale bylo to super,” směje se Petr Ryšavý.

Pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované