Hlavní obsah

Lékařský zázrak. Petra Kvitová se po zranění, které ji mohlo stát kariéru, vrací na kurty

Petra Kvitová nastoupí v Roland Garros French Open.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Dvojnásobná wimbledonská šampionka v prvním kole French Open vyzve Američanku Julii Boserupovou.

Článek

Zpráva, na kterou čekali všichni tenisoví fanoušci, je tady. Petra Kvitová se po pětiměsíční pauze vrátí na kurt. A bude to návrat ve velkém stylu. Bez absolvování přípravných turnajů nastoupí do prvního kola druhého letošního grandslamu, pařížského French Open.

Pět měsíců dlouhou pauzu si vynutilo zranění levé ruky, 20. prosince Petru v jejím domě v Prostějově napadl dosud neznámý útočník a ruku jí pořezal.

„Je mi jedno, jak dlouho se budu léčit, vím určitě, že se k tenisu vrátím," prohlásila týden po útoku odhodlaně.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka podstoupila náročnou operaci šlach a nervů na všech prstech levé ruky, která podle lékařů z nemocnice ve Vysokém nad Jizerou dopadla dobře.

Původní diagnóza zněla: šest měsíců bez tenisu. Kvitová ale rehabilitaci urychlila a po 160 dnech od zranění znovu vstoupí na soutěžní dvorec.

„Petra nastupuje do zápasu teprve po pěti měsících, takže uvidíme, jak její ruka tu plnou zátěž snese. Podle vyjádření pana doktora Kebrleho je to velmi vážné zranění, které u většiny pacientů končí invaliditou a neumožňuje plný návrat do stavu před zraněním," uvedla pro Seznam Zprávy Marcela Škodová, ředitelka Ústavu chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou.

„Petra je ale bojovnice a má mimořádnou péči, takže věříme, že návrat na kurty zvládne,” dodala.

Kvitová si ve čtvrtek zatrénovala v areálu Rolanda Garrose, kde v neděli startuje druhý grandslamový turnaj letošní sezony. Petra do něj vstupuje jako šestnáctá žena na žebříčku WTA. Během pauzy způsobené zraněním se propadla o pět příček níže.

V prvním zápase po pětiměsíční pauze od tenisu nastoupí v prvním kole grandslamového turnaje Roland Garros French Open v Paříži. Soupeřkou jí bude šestaosmdesátá hráčka světa, Američanka Julie Boserupová.

Reklama

Související témata:

Doporučované