Hlavní obsah

Petráň: V gastronomii zažíváte každý týden nejhorší den svého života

Foto: Instagram @dishcz

Matouš Petráň s farmářkou Janou z Hyršova, od které odebírá maso pro své burgerové podniky Dish.

Reklama

Článek

Hostem 129. dílu podcastu Jedno procento je Matouš Petráň, zakladatel a spolumajitel dvou pražských restaurací jménem Dish, který je radostným pesimistou a navzdory tomu věří, že věci často dopadnou o kousek lépe, než člověk čeká.

Povídali jsme si v podcastu už před skoro dvěma lety a pozval jsem ho znovu, protože pracuje v oboru, který se během covidové pandemie proměnil víc než jiné. Ano, pracuje v gastronomii.

A ještě jeden velký důvod jsme měli. Kulatý, jak se říká, a to není narážka na to, že se známý pražský restauratér během covidu … jak to říct slušně a roztomile? … trochu spravil. Tím skutečným kulatým důvodem je jeho padesátka, kterou oslavil na konci června.

Když mu bylo dvacet, narodila se mu dcera.

Ve třiceti uspořádal velkou narozeninovou oslavu a ve čtyřiceti se mu narodil syn.

V padesáti opět uspořádal velkou oslavu, u kolegy v podniku na Petříně, a brzy se stane dědečkem.

Co bude dělat v šedesáti? Třetí dítě s třetí ženou, říká a rychle dodává, že ta současná o tom ještě neví, či se spíše tváří, že tento plán nebere vážně.

O tom všem jsme mluvili a samozřejmě také o tom, jak se změnila gastronomie, proč je burger jídlem budoucnosti a s čím si dělá a s čím naopak nedělá hlavu. Poslechněte si celý podcast v přehrávači v úvodu článku.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované