Hlavní obsah

Petržela se připomněl s černochy, Svobodní spoléhají na Jágra a Orbán možná doplatí na fotbalovou turistiku

Den očima Davida Janeczka.Video: David Janeczek

 

Reklama

Události, které 26. září zaujaly redaktora Davida Janeczka.

Článek

Vlastimil Petržela poskytl velký rozhovor ruskému deníku Sport Express, ve kterém si fotbalový trenér opravdu nebral servítky. Přišel jsem v minulé sezoně do Zlína a byla to katastrofa, pět nebo šest černochů, stejný počet Jugoslávců a dobří maximálně dva čeští fotbalisté. Prostě banda hráčů, se kterými se špatně pracovalo, odpovídal Petržela, kterého možná i pro podobné výroky nahradil před probíhající sezonou Michal Bílek.

Strana Svobodných Občanů jde do komunálních voleb v Kladně s neobvyklým heslem. Volte č. 2 a Kladno se objeví v příští sezoně znovu v extralize. Svobodní asi spoléhají na to, že se Jaromír Jágr vrátí po zranění na led ve velké formě a své Kladýnko po letech znovu dostane do nejvyšší soutěže.

Maďarský premiér Viktor Orbán možná doplatí na svou zálibu ve fotbale. Tamní opoziční strana Dialog za Maďarsko ohlásila prokuratuře podezření ohledně možné korupce kvůli Orbánovým výletům na zápasy maďarského týmu MOL Vidi soukromým tryskáčem. Orbán se ale brání, že jeho fotbalová turistika daňové poplatníky nic nestála. Nicméně maďarského premiéra vozí na zápasy István Garancsi. Podnikatel a majitel klubu Vidi těží v Maďarsku ze státních zakázek.

Další zajímavé události dne představuje úvodní video.

Reklama

Doporučované