Hlavní obsah

PFN Holding vytěsní drobné akcionáře znojemské firmy PFNonwovens

Foto: PFNonwovens

Linka na netkané textilie společnosti PFNonwovens.

Reklama

Menšinoví akcionáři dostanou za jednu akcii 719,50 Kč.

Článek

Společnost PFNonwovens Holding s.r.o. bude jediným akcionářem znojemského výrobce netkaných textilií PFNonwovens. Její jednatelé 4. září schválili navýšení svého podílu akcií nad 90 procent a zahájení procesu vytěsnění minoritních akcionářů. V regulatorním oznámení to uvedl člen představenstva firmy Marian Rašík.

„PFN Holding poté podá České národní bance žádost o udělení souhlasu se zdůvodněním navrhované výše protiplnění minoritním akcionářům ve výši 719,50 koruny za každou akcii o jmenovité hodnotě 1,24 eura,“ uvedl Rašík.

Firma vyrábí netkané textilie na bázi polypropylenu a polyetylenu pro hygienu, průmysl, stavebnictví, zemědělství, zdravotnictví a další sektory. Využívají se pro výrobu dětských plenek či dámských hygienických potřeb. Společnost má omezenou kapacitu pro produkci ochranných pomůcek, jako jsou roušky, respirátory nebo ochranné obleky. Má své závody na jižní Moravě, v Egyptě a Jihoafrické republice. V prvním pololetí letošního roku zaměstnávala přes 700 lidí.

Majoritním akcionářem společnosti se v roce 2017 stala firma R2G Rohan Czech s.r.o., v červnu 2018 PFNonwovens Holding s.r.o.

Reklama

Doporučované