Hlavní obsah

Philadelphia Eagles porazili v Super Bowlu New England Patriots a slaví historický úspěch

Tým Philadelphia Eagles vyhrál Super BowlVideo: AP

 

Reklama

Philadelphia Eagles porazili v Super Bowlu své rivaly New England Patriots s rekordním výsledkem 41:33. Nechyběly originální reklamy ani vystoupení velkých hudebních hvězd.

Článek

Vítězem Super Bowlu se překvapivě stal tým Philadelphia Eagles. S rekordním výsledkem 41:33 porazil favorizované New England Patriots. Ti tak přišli o rekordní šestý titul v pořadí. Lví podíl na výhře má quarterback týmu Philadelphia Eagles Nick Foles. „Jsme šampioni Super Bowlu, ale až ve chvíli, kdy se podívám do očí své krásné dceři, můžu tenhle okamžik naplno oslavit,” řekl Foles po utkání zpravodajskému serveru BBC.

Philadelphia Eagles nešli do finále zrovna s nejlepšími podmínkami. Jejich quarterback Carson Wentz v prosinci kvůli zranění ukončil předčasně sezonu a nahradil ho právě Nick Foles, diváky považován za outsidera, který uvažoval již v roce 2016 o odchodu do důchodu. Překvapivě se však právě on stal prvním hráčem Super Bowlu, jenž během zápasu chytil i hodil touchdown.

Foles během zápasu naházel celkem 373 yardů. A za svůj výkon byl nakonec vyhlášen i nejužitečnějším hráčem finále.

Super Bowl je ve Spojených státech velkou událostí. Jde o jeden z neoficiálních amerických svátků. Hodinu dlouhou komerční přestávku vyplňují tradičně hudební vystoupení největších hvězd. Letos se o show postaral zpěvák a tanečník Justin Timberlake. Zpěvačka Pink zase na úvod zápasu zpívala americkou hymnu. Na své si tradičně přišli i milovníci originálních reklamních spotů. Inzerenti je běžně tvoří přímo na míru utkání Super Bowlu a cena sekundy dosahuje v přepočtu až 1,7 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované