Hlavní obsah

Pilař vzpomíná na duely s Barcelonou a chválí Limberského, který v Lize mistrů zazářil i po pěti letech

Václav Pilař zažil v Plzni nejlepší roky své fotbalové kariéry.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalého fotbalistu Plzně Václava Pilaře zaujal v úvodním duelu letošní sezony Ligy mistrů výkon Davida Limberského, který v necelých 35 letech odehrál proti CSKA Moskva velmi povedené utkání.

Článek

Pilař zažil v Plzni nejlepší roky fotbalové kariéry. S Viktorií si zahrál v sezoně 2011/12 v Lize mistrů proti Barceloně nebo AC Milán. „Strašně rád na to vzpomínám, moje kariéra tehdy letěla strmě vzhůru. Najednou jsem seděl doma na gauči a nalosovali nám Barcelonu,“ vzpomíná Pilař.

Fotbalista, který se trefil mimo jiné v baráži o EURO 2012, si Ligu mistrů před sedmi lety zahrál ze současných hráčů Plzně mimo jiné s Davidem Limberským. „Měl jsem z těch zápasů pocit, že nejsme horší. Třeba prvních 25 minut jsme na Barcelonu vlétli, a kdyby tehdy Milan Petržela dal gól, tak bychom možná tu šanci chytli za pačesy,“ vzpomíná Pilař.

Při druhé účasti Plzně v Lize mistrů působil Pilař v německém Freiburgu a nyní hraje za olomouckou Sigmu. „Plzeň jsem sledoval v televizi. V poločase jsem věřil, že Plzeň zvítězí, ale ve druhé půli byla Viktoria trochu pasivní a CSKA ukázalo svou sílu,“ říká drobný křídelník.

„Michael Krmenčík se v Lize mistrů uvedl parádně dvěma góly, ale mě zaujal také výkon Davida Limberského, který si poradil s Fernandezem,“ vyzdvihuje Pilař svého bývalého kolegu z levé strany hřiště. „Jsem rád, že se mu takhle daří,“ dodává.

Fotbalová Plzeň stárne, což dokazuje i fakt, že má Viktoria nejstarší věkový průměr ze všech účastníků letošního ročníku Ligy mistrů. Přesto Pilař věří, že Viktoria spíše zraje jako víno. „Mají obrovskou kvalitu i skvělé náhradníky. Myslím si, že Plzeň může doma potrápit i největší favority,“ uzavírá záložník Sigmy.

Reklama

Doporučované