Hlavní obsah

Pilot dopravního letadla předvedl bravurní akrobatický kousek

Pilot letadla C-130J Super Hercules společnosti Lockheed Martin doslova „ukradl” leteckou show ve Farnborough.Video: Youtube.com

 

Reklama

Pilotovi přepravního letadla C-130J Super Hercules se povedl husarský kousek. Na aerosalonu ve Farnborough předvedl s bezmála 35tunovým strojem dokonalý looping. Stal se tak hlavní hvězdou slavné letecké show.

Článek

Farnborough Airshow je obří mezinárodní letecká přehlídka zaměřená na letecký a obranný průmysl. Letošního ročníku se zúčastnilo 1500 vystavovatelů.

Nejdůležitější částí prodejního festivalu, který se v Británii koná každý druhý rok, je letecké představení jednotlivých strojů. Mnoho leteckých společností čeká právě na tuto událost, aby předvedly své nejnovější stroje, vynálezy a inovace.

Pilot letadla C-130J Super Hercules společnosti Lockheed Martin doslova „ukradl show“, když s 30 metrů dlouhým a 35 tun těžkým přepravním letadlem předvedl dokonalý looping.

C-130J je hornoplošník s rozpětím křídel 40,41 m. Délka trupu je 29,79 m. Letadlo unese 92 vojáků s výstrojí, 64 výsadkářů, 74 nosítek s pacienty, 6 palet nákladu nebo 2 vozidla HMMWV. Je poháněn čtyřmi turbovrtulovými motory Rolls-Royce AE 2100D3 o výkonu 3505 kW.

C-130J Super Hercules využívá 18 různých světových armád včetně Spojených států, Velké Británie, Francie nebo Izraele.

Reklama

Doporučované