Hlavní obsah

Pinta ležáku v Anglii? Nově vám ji natočí jenom na jméno

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Návštěvníci anglických hospod budou muset při objednávce uvést obsluze své jméno, jinak se piva nedočkají. Neužijí si ani živých vystoupení či postávání u baru. Stanovila to britská vláda v rámci pravidel dalšího uvolňování.

Článek

Hospody, restaurace a kadeřnictví si budou muset vést záznamy o zákaznících po dobu 21 dnů. Živá představení, včetně stand-up komedií a divadelních či hudebních vystoupení, budou na základě vládního opatření zapovězena i po velkém uvolnění restrikcí plánovaném na začátek příštího měsíce.

Britský premiér Boris Johnson v úterý uvedl, že od 4. července se otevřou restaurace, kina, hotely, kadeřnictví či muzea. Kromě toho se má zmírnit pravidlo o dodržování bezpečné vzdálenosti na veřejnosti: v místech, kde není možné mít od druhých odstup dva metry, bude napříště stačit metr jeden. Uvolnění platí pouze pro Anglii, neboť jednotlivé země Spojeného království si o koronavirových opatřeních rozhodují samy.

Podle Britského sdružení piva a hospod (BBPA) budou moci otevřít tři čtvrtiny z celkových 28 000 anglických hospod. V případě, že by bylo ponecháno v platnosti pravidlo o nezbytném odstupu dva metry, by jich mohla otevřít jen necelá polovina.

„Jako hospodářské odvětví uděláme všechno pro to, abychom zajistili, že naši zákazníci i personál budou v našich hospodách v bezpečí,“ uvedla v prohlášení šéfka BBPA Emma McClarkinová. „Máme ale vážné obavy ze sběru a uchovávání údajů o zákaznících navštěvujících hospody,“ upozornila.

Ministr pro podnikání Alok Sharma prohlásil, že se zástupci odvětví povede jednání o ochraně osobních údajů. Poznamenal však, že restaurace či kadeřnictví si již nyní vedou záznamy z rezervačního systému. „Chceme spolupracovat se sektorem, chceme spolupracovat s odbory, abychom zajistili, že to provedeme zcela správně. Budu na tom tento týden pracovat,“ řekl dnes v rádiu LBC.

Reklama

Doporučované