Hlavní obsah

Zeman nás ujistil, že není diktátor. Pirát Michálek o povolebním jednání

Zablokovat Sněmovnu není cesta. Pirát Michálek vysvětluje, proč podpoří kandidáta ANO na šéfa poslanců.

 

Reklama

Případnou menšinovou vládu hnutí ANO ve Sněmovně nepodpoříme, potvrdil ve Výzvě Seznamu šéf poslanců České pirátské strany Jakub Michálek.

Článek

S heslem „Pusťte nás na ně!“ Česká pirátská strana ve sněmovních volbách jasně zabodovala a skončila na třetím místě s 22 poslaneckými mandáty.

Hlasovat pro vládu Andreje Babiše ale Piráti stále odmítají. Přesto chtějí pomoct kandidátovi ANO do křesla šéfa dolní komory. „Chceme, aby Sněmovna začala fungovat, proto jsme se rozhodli podpořit na post šéfa Sněmovny Radka Vondráčka,“ říká předseda poslaneckého klubu Pirátů a končící pražský zastupitel Jakub Michálek (28).

Až dojde na případné hlasování o důvěře Babišově vládě, chtějí Piráti zůstat v jednacím sále Sněmovny. Nehodlají tak odchodem z poslaneckých lavic snížit hlasovací kvorum a zvýšit tak šance menšinového kabinetu ANO.

Babišovu hnutí ale Piráti nechtějí dovolit, aby získalo místo předsedy sněmovního mandátového a imunitního výboru. Ten bude rozhodovat o případném vydání Babiše a šéfa klubu ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Nebojí se Michálek, že Česku hrozí dlouhá vláda Babišova hnutí ANO bez důvěry? Podpoří jeho strana případné vypsání referenda o vystoupení z Evropské unie nebo NATO a proč by Miloš Zeman neměl být podruhé prezidentem? Podívejte se na jeho odpovědi ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované