Hlavní obsah

Piráti poslali Babišovi předžalobní výzvu. Má se omluvit za pomluvu o migrantech

Foto: Jan Mihaliček

Předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Reklama

Piráti se brání proti výrokům premiéra Andreje Babiše.

Článek

Piráti v pátek zaslali premiérovi Andreji Babišovi předžalobní výzvu, v níž ho vyzvali k omluvě za šíření lži, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Babiš v příspěvku na Twitteru napsal, že Piráti mají v plánu „nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta.“ Piráti v předžalobní výzvě žádají také stažení příspěvku.

Podle strany se Babiš snaží pouze odvádět pozornost od svých selhání v boji s koronavirem nebo problémům se střetem zájmů.

„Místo přijetí odpovědnosti se Andrej Babiš snaží obviňovat ze svých selhání koalici Pirátů a Starostů a odvádět tak pozornost veřejnosti. Neštítí se zveřejňovat dezinformace a co hůř – strašit jimi lidi, kteří už tak mají kvůli pandemii obav přehršle. Takové jednání je zcela nepřijatelné a je třeba se mu v zájmu naší země postavit,“ uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Babiš podle Pirátů zveřejnil lež, strana nemá v úmyslu nastěhovat lidem do bytů migranty. „Pan Babiš i jeho kolegové to moc dobře vědí. Je nepřípustné, aby sám premiér jednal jako dezinformátor,“ píše se v Bartošově prohlášení.

Reklama

Doporučované