Hlavní obsah

Piráti vypravili loď na plavbu Prague Pride, odpoledne ukážou vlastní Zemák

Foto: Pirátská strana

Pirátská loď pro náhradní podobu Prague Pride.

Reklama

Piráti dnes po poledni vypravili na Vltavu vlastní loď v rámci letošní plavby Prague Pride, která nahradila tradiční průvod.

Článek

Pirátská strana se festivalu gayů, leseb, bisexuálů a translidí účastní pravidelně, letos svou účast spojila se zahájením kampaně před senátními a krajskými volbami. Odpoledne se na Palackého náměstí představí straničtí kandidáti a Piráti ukážou i svůj volební autobus.

Loď vyzdobená duhovými i pirátskými vlajkami vyplula od Čechova mostu ve 13:30 společně s dalšími dvěma plavidly, která vypravili pořadatelé Prague Pride. Z paluby zněla elektronická hudba a tančili na ní pozvaní hosté z řad členů a příznivců Pirátů. Piráty čekala zhruba čtyřhodinová plavba, na kterou přímo naváže akce na Palackého náměstí.

Piráti odpoledne pořádají debatu se svými kandidáty do Senátu i do některých krajských zastupitelstev. Své senátní kandidáty oficiálně představili už na konci června. Předseda strany Ivan Bartoš tehdy řekl, že volebním cílem je získat alespoň tolik senátorů, aby Piráti mohli mít v horní komoře vlastní klub. V současnosti mají v horní komoře Lukáše Wagenknechta, další tři senátoři byli zvoleni s podporou Pirátů. Všichni působí v Klubu pro liberální demokracii - Senátor 21.

Na Palackého náměstí Piráti představí i svůj volební autobus. V kampani už takový prostředek využili v roce 2017 před volbami do Sněmovny. Tehdy na něm vyobrazili přední politiky, včetně tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a jeho nástupce Andreje Babiše (ANO) ve vězeňských šatech.

Reklama

Doporučované