Hlavní obsah

Příště porazíme ANO, to je cíl, řekl šéf Pirátů a obhájil svůj post

Ivan Bartoš obhájil svůj post, dál povede Piráty. Jak to na sněmu vypadalo a co poté staronový předseda říkal?Video: Tomáš Svoboda

 

Reklama

Piráti v Brně zvolili užší vedení strany. Staronovým předsedou strany se stal Ivan Bartoš. Získal 276 hlasů, zvolila jej drtivá většina hlasujících. Piráti zopakovali, že se na vládě s hnutím ANO a premiérem Andrejem Babišem podílet nechtějí.

Článek

Uvolněná atmosféra, neformální oblečení a staronový předseda. Celostátní fórum Pirátů začalo v sobotu v Brně volbou předsedy. Jediný kandidát, dosavadní šéf strany Ivan Bartoš, získal drtivou většinu hlasů všech hlasujících, volilo jej 276 členů strany.

Piráti volili prostřednictvím internetu, jak mají ve zvyku, přesto do Brna dorazily téměř tři stovky členů. „Moc děkuji všem za podporu. Čeká nás nejtěžší období v historii, protože musíme zvládnout přerod na velkou politickou stranu,” sdělil Bartoš.

Strana eviduje asi tisícovku žádostí o přijetí.

Ve svém kandidátském projevu zdůraznil staronový předseda několik priorit: Piráti chtějí zůstat otevřenou stranou, která bude běžným lidem srozumitelně tlumočit dění ve Sněmovně. Zároveň se mají více uplatnit v regionech a v Poslanecké sněmovně se co nejvíce zasazovat o plnění dvaceti programových priorit, které si stanovili už před sněmovními volbami.

Dvoudenní celostátní fórum pokračovalo volbou čtyř místopředsedů.

První místopředsedkyní se se ziskem 198 hlasů stala pražská zastupitelka a poslankyně Olga Richterová. Druhým místopředsedou, který obdržel 162 hlasů, se stal brněnský lídr a poslanec Radek Holomčík. Třetím místopředsedou se stal se 152 hlasy šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. A čtvrtým místopředsedou byl opětovně zvolen se 136 hlasy garant zahraniční politiky strany a poslanec Mikuláš Peksa.

Povolební rozhovory Seznamu: předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Reklama

Doporučované