Hlavní obsah

Pisárecký tunel v Brně se do konce listopadu uzavře

Foto: Jan Stránský, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pisárecký tunel v Brně ve směru na Prahu bude od nedělních 20:00 až do 30. listopadu neprůjezdný. Důvodem uzavírky jsou opravy asfaltových hutněných vrstev vozovky. Změny v dopravě čekají i na řidiče na D1 i na cestující v Brně.

Článek

Náklady na opravu Pisáreckého tunelu činí téměř pět milionů korun. V době uzavírky jej řidiči musí objíždět. „Z Veslařské ulice a Antonína Procházky pojedou po objízdné trase ulicemi Pisárecká a Rybnická. Pro auta jedoucí ve směru k dálnici D1 po I/42 po Bauerově ulici a Poříčí platí od křižovatky se silnicí I/52 objízdná trasa dle stávajících tras směrovaných současnou místní úpravou provozu,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková.

Druhou rouru obousměrně využít nelze, protože její rozměr neodpovídá normám a například značení je jen v jednom směru. Jediný brněnský tunel, který je takto navržený a má značení v obou směrech, je Královopolský, který je nejmladší a má jiné stavební a technické řešení.

O víkendu čeká dopravní omezení řidiče také na dálnici D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku. Od sobotních 18:00 do nedělních 8:00 tam bude úplná uzavírka kvůli demontáži provizorního nadjezdu spojujícího obce Domašov a Javůrek a osazování nosníků nadjezdu ve 177. kilometru. Objízdná trasa vede po silnici II/602.

V Brně bude stejně jako minulý víkend kvůli podbíjení tratě omezený provoz tramvaje číslo 8 do Líšně, která pojede v úseku Geislerova-Novolíšeňská po jedné koleji. Dopravní podnik na svém webu upozorňuje, že zastávka Geislerova ve směru do centra bude přeložena do ulice Porhajmovy.

Zastávky Židovský hřbitov, Krásného, Bělohorská, Bílá hora, Líšeňská a Novolíšeňská ve směru do centra budou obsluhovány na levé koleji, které běžně slouží pro směr z centra. Ve směru do Líšně obslouží tramvaje všechny pravidelné zastávky. Kvůli opravám bude mimo provoz linka 10 na Stránskou skálu, kterou nahradí autobus číslo 75.

Ve státní svátek, 17. listopadu, nebudou z důvodu rekonstrukce měnírny jezdit tramvaje do Králova Pole a Řečkovic. Linka 1 bude v provozu pouze v úseku z Ečerovy na Malinovského náměstí, kde bude zastávka stejná jako pro linku 2. Linka 6 pojede v úseku Starý Lískovec, smyčka - Moravské náměstí a dále odklonem ulicemi Milady Horákové a Lesnická do smyčky Zemědělská. Zastávka Moravské náměstí bude přeložena k zastávkám linek 3, 5 a 9. Náhradní dopravu zajistí autobusové linky x1 a x6.

Společnost Kordis, která v kraji koordinuje dopravu, také informovala o tom, že v souvislosti s pravděpodobným návratem dětí do škol v příštím týdnu aktualizuje jízdní řády.

Reklama

Související témata:

Doporučované