Hlavní obsah

Písařovicová řekla, proč vyměnila Českou televizi za DVTV

Hostem Ušáku číslo 146 byla Daniela Písařovicová.Video: Jaromír Bosák

 

Reklama

Moderátorka Daniela Písařovicová po dlouholeté spolupráci opustila Českou televizi. V novém díle Ušáku řekla, co ji k tomu vedlo i proč si jako novou výzvu vybrala DVTV.

Článek

Během posledních let se Daniela Písařovicová stala takřka neodmyslitelnou součástí vysílání České televize. Moderovala hlavní zpravodajské relace Události a Události, komentáře a divákům se vryla do paměti jako jedna z nejoblíbenějších tváří veřejnoprávní stanice. Přesto tuto životní etapu uzavřela a vydala se vstříc novým dobrodružstvím a výzvám.

Rozhodně na to nevypadá, ale sama o sobě říká, že je velká trémistka. Když měla před prvním moderováním Událostí, ovládl ji velký strach, ačkoliv do té doby už stihla během několika let odmoderovat celou řadu různých zpravodajských relací. Jenže Události jsou Události. Přes všechnu nervozitu situaci zvládla a svou šanci nepustila.

Pro Danielu zůstane Česká televize navždy srdeční záležitostí. „Budu na ni strašně ráda vzpomínat, potkala jsem zde úžasné lidi a dělala věci, o kterých se mi ani nezdálo,“ říká. Přesto v ní už nějakou dobu zrálo rozhodnutí Kavčí hory opustit.

I přesto, že práce jako taková ji stále bavila a naplňovala. Jenže podle vlastních slov už nic jiného než samotný pracovní výkon prakticky nestíhala, cítila se unavená a vyčerpaná. „Nezvládala jsem osobní život a říkala jsem si, že vlastně nevím, jestli mám ještě ze života radost,“ dodává. Práce moderátorky sice není fyzicky nijak náročná, o to více ale dostává zabrat psychika. Navíc každé večerní vysílání dohrávají mnozí jeho účastníci ve svém nitru ještě několik hodin a to zase nedělá dobře stavu těla.

Po jisté době rozvažování se rodačka ze Znojma rozhodla pro spolupráci s DVTV. Určitě půjde o práci odlišnou od té pro ČT, ale přesně tohle Danielu láká, ráda zkusí zase něco jiného. A sama je zvědavá, jestli se jí podaří odložit „veřejnoprávní“ kabát. Jakkoliv je přesvědčená o tom, že moderátor by měl za všech okolností zůstat v mantinelech slušnosti, i když ví, že partner v rozhovoru lže, jako když tiskne.

V životě vyzkoušela ledacos. Zpěv, divadlo, volejbal, StarDance. V této taneční soutěži se probojovala až do osmého kola, i když pořád pátrá, kde má vlastně střed těla. Velmi ji potěšilo, že dostala roli v představení Návštěva staré dámy v Divadle na Vinohradech, byť opět musí bojovat s jistou mírou nervozity. Jen ji mrzí, že už dlouhou dobu mají divadla zavřené dveře. V Ušáku číslo 146 se ale můžete dozvědět i to, co se Daniele zdává…

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každé úterý v 10:00.

Reklama

Související témata:
Daniela Brzobohatá (Písařovicová)

Doporučované