Hlavní obsah

Písek připravil další podporu pro podnikatele kvůli koronaviru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Písek připravil další dotační program na podporu podnikatelů, jejichž činnost omezila pandemie koronaviru. Žadatelé mohou získat až sto tisíc korun.

Článek

„Město podpoří podnikatele, kteří prokážou, že jim ve druhé polovině března v meziročním porovnání klesly příjmy o 50 procent,“ řekl vedoucí finančního odboru písecké radnice Ladislav Toman.

Dodal, že jde o třetí dotační program, který město kvůli koronaviru připravilo. „Primárním klíčem pro získání finanční podpory je pokles tržeb ve sledovaném období. Zde je také hlavní rozdíl oproti původním dvěma opatřením, kde se prostředky vyplácely na základě přímého zákazu činnosti nebo konkrétního omezení činnosti nařízeného vládou,“ uvedl.

O podporu mohou žádat podnikatelé s maximálně deseti zaměstnanci. Nárok na subvenci nemají ti, kdo získali peníze v prvních dvou programech města zaměřených na ztráty v důsledku koronaviru. „Podpora se dále nevztahuje na činnost v bankovnictví, pojišťovnictví, účetnictví, finančních službách včetně poradenských služeb v těchto oblastech a na právní služby,“ uvedl Toman.

Písek na dubnovém zasedání zastupitelstva rozhodl, že na ztráty způsobené pandemií uvolní pro obyvatele města 20 milionů korun.

Reklama

Doporučované