Hlavní obsah

Písek uvolní na druhý ročník participativního rozpočtu tři miliony korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé Písku mohou podruhé navrhovat projekty, které město podpoří z participativního rozpočtu. Uvolní na to tři miliony korun. Je to o dva miliony korun méně než v prvním ročníku.

Článek

Lidé mohou navrhované projekty přihlašovat od 1. září. „Pro druhý ročník participativního rozpočtu jsou vyčleněny tři miliony korun, to je o dva miliony méně než loni. Město částku upravilo na základě zkušeností z pilotního ročníku, kdy hodnota projektů vybraných k realizaci byla výrazně nižší než pět milionů,“ řekl místostarosta Petr Hladík (KDU-ČSL).

Lidé mohou projekty přihlašovat na speciální web, kde zájemci najdou také formuláře a pravidla. Radnice počítá se s tím, že kvůli participativnímu rozpočtu uspořádá i veřejná projednání. Jejich termíny bude vyhlašovat v závislosti na aktuální epidemické situaci.

Do prvního ročníku participativního rozpočtu lidé loni přihlásili 28 projektů, deset z nich se dostalo do finále a devět získalo dostatečnou podporu veřejnosti a letos je město realizuje. Hotový už je například květnatý pás podél Otavy, teqballové a workoutové hřiště v Semicích nebo projekt komunitní zahrady a jedlého lesa na Hradišti.

Reklama

Doporučované