Hlavní obsah

Pískal bych znovu! Ortel nemá na Slavících co dělat, říká Radek Banga

Radek Banga v Osmičce: „Posílali mě do plynu. Nejhůře nesu, když útočí na malé děti.“ Video: Helena Šulcová

 

Reklama

„V Ortelově tvorbě je xenofobie a nenávist. Jako Evropan v roce 2017 s tím nemohu souhlasit,“ vysvětluje hudebník Radek Banga důvody, proč by znovu vyjádřil nesouhlas s udělením ceny pro hudební skupinu Ortel.

Článek

„Je možné, že jsem Ortelovi udělal největší promo. To nic nemění na tom, že by společnost měla zasáhnout. Nebudu tam sedět a jako ovečka tleskat,“ doplňuje Banga.

V loňském roce za odchod ze sálu sklidil velmi ostrou kritiku na sociálních sítích. S několika autory příspěvků proběhl soud. „Policie mě oslovila. Když mně lidé začali vyhrožovat smrtí a upálením, tak jsem si řekl, že je potřeba to začít řešit,“ dodává.

Banga o životě na ulici, rasismu, vepřínu v Letech i o tom, zda by chtěl romského prezidenta:

„Skončil jsem na ulici. Nevěděl jsem, jestli neumrznu,“ přiznává v druhé části Osmičky Radek BangaVideo: Helena Šulcová

Radek Banga v rozhovoru mluví i o svém dospívání. Část života trávil jako bezdomovec na ulici. „Měl jsem štěstí, že se vždycky našel nějaký sklep a díra, kde jsem přespal.“ popisuje v druhé části pořadu Osmička.

Proč si myslí, že konec Českého slavíka by nebyl ztráta? Vadí mu to, že pořadatelé Ortelovi neuznali značnou část hlasů? Jak se bránil podle svých slov „největšímu rasově založenému kyberútoku v dějinách země“? Jsou Češi rasisté? Jak těžký byl život na ulici?

Reklama

Související témata:

Doporučované