Hlavní obsah

Písničkáři Pavel Callta, Pekař a Majkii B vydávají alba a klipy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Hudebníci, kterým ani mírnější protiepidemická opatření, na která přejde Česko od čtvrtka, neumožní koncerty s diváky v hledišti, vydávají pro své fanoušky alespoň alba a klipy.

Článek

S novými nahrávkami přicházejí také Písničkáři Pavel Callta, Petr Štolba alias Pekař a Majkii B, vlastním jménem Marian Balata známý z kapely Skyline. ČTK o tom informovali mediální zástupci umělců.

Callta potěšil své fanoušky třetím studiovým albem s názvem Jiná. Deska je opět kompletně autorská a mezi novými písněmi nechybí ani duet s Evou Burešovou Jako by byl náš poslední, který má nyní jako videoklip 5,5 milionu zhlédnutí. Na nahrávce je také první Calltova anglicky zpívaná píseň. „I fight for you jsem napsal už v roce 2012. Česká verze této skladby se jmenuje Ztrácím se a vybral jsem ji jako pilotní singl, který dostal i obrazovou podobu," uvedl Callta. „Videoklip jsme natáčeli v Krkonoších v místě zvaném Lysečinky, kde jsme našli krásnou roubenku. Na podobném místě jsem točil i svůj úplně první videoklip na song Ve hvězdách,“ dodal.

Profesionálně se Callta začal věnovat hudbě v roce 2012 s prvním singlem Ve hvězdách a následně singlem Naštěstí. V červnu 2015 vydal své autorské debutové album Momenty.

Hudebník Pekař, který získal v roce 2016 Českého slavíka v kategorii Objev roku a cenu Evropy 2, postupem času svoji písničkářskou podobu částečně opustil a založil doprovodnou kapelu. „Po dvou letech vydáváme s kapelou nové CD, které nese název První kapelní. V novém složení je to naše první společně vydané CD a konečně se cítíme jako sehraná kapela,“ podotkl Pekař.

K natáčení se Pekař rozhodl změnit nahrávací studio, a dostali se tak do rukou Ronyho Janečka. „Zvukově je novinka na mnohem vyšší úrovni než předchozí vydané desky. Celé album jsme nahráli během první vlny koronavirové krize, kdy jsme se bohužel s fanoušky nemohli tak často potkávat, a tak doufáme, že jsme tu dobu využili co nejlépe a výsledek naší práce se bude líbit,“ sdělil.

Pekař debutoval v roce 2016 albem #Pekař. Na úspěch debutu navázal i druhým studiovým albem Výpověď.

Majkii B známý hlavně z elektronické kapely Skyline, kde působí už sedmnáct let jako kytarista a spoluautor, vydal sólové album Nad vodou, které je výběrem jeho písní ze šuplíku. Současně představuje také debutový videoklip singlu Stýská postavený na animacích Magdaleny Kašparové. „Se skládáním jsem začal v 16 letech, prošel jsem samozřejmě jak folkovým, tak rockovým i metalovým obdobím. Nakonec mě ale pohltila elektronika. Devadesátky tomu prostě přály. Ale stejně jsem si každý rok složil několik intimnějších akustických skladeb. Pak jsem si začal nahrávat dema, jen jako takovou vzpomínku. Jednou jsem pustil několik nahrávek Borisovi Carloffovi, který mě namotivoval, že dema prostě nahrajeme,“ popsal cestu k albu Majkii B.

Reklama

Související témata:

Doporučované