Hlavní obsah

Pivní kola v Praze, kuriózní krádež v Ostravě a lupič, co vrátil peníze

Den očima Romana Pecha.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události posledních dní vybíral editor Roman Pech.

Článek

Pivní kola v centru Prahy brzy dočepují. Zejména u cizinců oblíbené bary na kolečkách, které brázdí ulice, vyženou zákazové značky. Podle radnice první městské části jde o hlučnou a obtěžující zábavu založenou na konzumaci alkoholu, a proto se rozhodla s ní skoncovat. Využije k tomu podobný způsob, jako v případě oblíbených segwayů, tedy zákazové značky, které brání vjezdu do centra Prahy, v tomto případě nákladním vozidlům. Zákazy chce osadit do léta.

Policejní vrtulník loni v prosinci havaroval v Příbrami kvůli oslnění ostrým světlem při pokusu o přistání. Uvedlo to Ministerstvo vnitra. Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ta zjišťuje, jestli někdo z posádky vrtulníku nespáchal trestný čin obecného ohrožení. Vrtulník létal pro účely záchranné služby a po havárii musel poničený stroj za 112 milionů korun nahradit jiný.

Německé město Cáchy, které poničilo silné tornádo, sčítá škody. Vzdušný vír se ve městě, kde žije asi 8 500 lidí, objevil tuto středu a poničil třicet domů. Deset z nich je neobyvatelných. Rodiny musely do náhradního ubytování. Dva z domů přišly při řádění živlu o horní patro. Naštěstí se lehce zranilo jen pět lidí. Podle tamní radnice je zázrak, že nikdo nezemřel.

Ostravská policie vyšetřuje kuriózní krádež. Z areálu jedné z tamních nemocnic zmizely dva monitory životních funkcí. Škodu policie stanovila na 160 tisíc korun. Zlodějům jsou ale monitory k ničemu a navíc jsou prý neprodejné.

Lupič vrátil peníze své oběti, když viděl nulový zůstatek na kontě. Stalo se to v jednom z čínských měst. Na záběrech z kamery je vidět, jak lupič ozbrojený nožem ženu okrádá. Když si ale na displeji bankomatu všiml, že jeho oběť nemá na účtě žádné peníze, hotovost jí vrátil a odešel. Po ozbrojeném pachateli, ve kterém se zřejmě hnulo svědomí, ale i přesto pátrá policie.

Reklama

Doporučované