Hlavní obsah

Plán na záchranu ČSSD má jméno Miloš Zeman

ČSSD se chce usmířit s Milošem Zemanem.

 

Reklama

Někteří sociální demokraté už znají řešení, jak vyvést stranu z vleklé krize. Zachránit je má prezident Miloš Zeman, který se chystá na stranický sjezd. Strana si slibuje, že jí spojenectví zajistí nové voliče.

Článek

Prezident Miloš Zeman zase doufá, že skrze sociální demokracii zvýší svůj vliv ve Sněmovně. Podle informací Seznamu bude Zeman lobbovat za to, aby vzal Andrej Babiš ČSSD i do Strakovy akademie.

„Prezident Miloš Zeman je jediný, kdo je schopný moderovat současnou diskusi, a doufáme, že to pomůže sociální demokracii,“ uvedl poslanec Jaroslav Foldyna, který patří mezi dlouhodobé podporovatele Zemana. Podobně to vidí i další straníci. „Jde o zakopání válečné sekyry,“ míní zase poslanec Jan Birke.

Pozvánku na sjezd dostal Miloš Zeman od pověřeného předsedy ČSSD Milana Chovance. Spojenectví oba muži deklarovali tím, že společně slavili vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách. Chovanec tak zahájil svou kampaň na post předsedy ČSSD, který se bude volit na sjezdu za dva týdny. Mezi straníky nemá Chovanec velkou podporu: vyčítají mu zejména chyby z minulosti. Zeman byl tak jedinou jeho nadějí na zvolení do čela strany. I proto Chovanec rychle zapomněl na všechny křivdy z nedávných let.

Narovnání vztahů se Zemanem podporují i ti, kteří Chovance do vedení strany odmítají a prosazují Jana Hamáčka.

„Chceme mít korektní vztahy s panem prezidentem a doufáme, že se to v novém funkčním období povede,“ uvedla poslankyně Kateřina Valachová.

Reklama

Doporučované