Hlavní obsah

Pláštěnky nechte doma! Nová letní scéna na pražském Žižkově bude mít střechu

Nalaďte se na léto s novou divadelní scénou. Bude mít střechu.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Už nyní se připravují programy na prázdninová divadelní představení. Ten svůj zná už například nová letní scéna na pražském Žižkově. Představení tam nepřeruší ani déšť nebo bouřka. Divadelní prostor bude zastřešený. Jak si ho pochvalují sami herci?

Článek

„Bude to komfortní. Já jsem byla zvyklá i na Letních shakespearovských slavnostech, že opravdu pršelo a klouzali jsme se po jevišti a všichni diváci měli pláštěnky. Asi nic neslyšeli, protože na ně dopadal ten déšť,” směje se herečka Marie Málková a Iva Janžurová dodává: „Těším se. Bude to pohodlné. Z auta to budeme mít pár kroků na jeviště.”

A představení bude mnoho, většinou půjde o divadelní komedie z repertoáru divadel Kalich, Ungelt, Palace nebo divadla v Rytířské či studia Bouře. Diváci si můžou koupit vstupenky také na populární představení Caveman. „Budeme tady produkovat i malé unplugged koncerty. Právě jedním z nich bude 23. června Tomáš Klus otevírat tuto scénu,” říká producent Michal Kocourek.

A pak už se to rozjede naplno. Kromě Evy Josefíkové nebo Marie Málkové uvidí diváci také Pavla Zedníčka, Terezu Kostkovou nebo Petra Čtvrtníčka. Ten už má s letními scénami bohaté zkušenosti. „Venkovní hraní má vlastně to kouzlo, že s námi hraje i ten živel. Kromě toho může letět vrtulník, jezdí sanity nebo má někdo narozeniny a je ohňostroj. Všechno se to dá zatáhnout do děje. A když sprchne nebo když je velký vítr, tak to tomu dává další rozměr,” popisuje venkovní hraní Petr Čtvrtníček.

Celý projekt letní scény vyjde na 10 milionů korun. Pod mostem u Žižkovské věže vznikne zvukotěsná stěna, která bude oddělovat věž od prostoru pro diváky. Ten díky zapuštění v prostoru, kde jsou nyní schody, zaručí výbornou akustiku, sedačky prý budou velmi pohodlné. Diváků se pod Žižkovskou věž vejde 600. Jeviště se dočká rozměrů 10×7 metrů.

Moderní letní scéna se rozjede 23. června, herci budou bavit diváky až do 2. září. Celý program už je nabitý a podrobnosti nabízejí divadla na webu hvezdneleto.cz.

Úvodní reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované