Hlavní obsah

Plastové lahvičky na hotelových koupelnách končí. Jako první je zruší InterContinental

Foto: Ilustrační foto

Plastové lahvičky na hotelovém pokoji už v síti InterContinental Group nenajdete.

Reklama

Hotely skupiny InterContinental Group odstraní malé plastové lahvičky z koupelen svých pokojů. Firma chce být ekologičtější. Síť hotelů je první, která se uchýlila k takovému kroku.

Článek

Do roku 2021 chce skupina InterContinental Group odstranit malé plastové lahvičky v 843 tisících hotelových pokojích. Doposud už plasty zmizely z třetiny jejích nemovitostí. „Společně jako průmysl se musíme vydat cestou, kterou vláda nejde, aby nastavila příklad,“ uvedl Keith Barr, ředitel IHG. „Před pěti lety to bylo jen cvičení ve formě odškrtnutí položky na seznamu. Dnes máme setkání, která podrobně řeší, co uděláme s uhlíkovou stopou,“ dodává.

Konec používání plastových lahviček není prvním krokem v „zelené politice“ společnosti. Loni IHG uvedla, že do konce letošního roku kompletně upustí od používání plastových brček. V populárním boji proti plastům v hotelích chce společnost pokračovat. Další v pořadí jsou podle Barra plastové příbory a talířky, které hostům slouží při servírovaní snídaní.

IHG se zavázala ke snížení své uhlíkové stopy o 6 procent na obsazený pokoj do konce roku 2020. Vedení největšího luxusního resort Six Senses řeklo, že se kompletně zbaví jednorázových plastů v celém zásobování do roku 2022.

„Spíše než reakce na pobouření ze strany zákazníků kvůli brčkům se IHG snaží být proaktivní a tvrdí, že situaci dokážou využít k tomu, aby se odlišili,“ komentuje krok IHG Richard Clarke, analytik výzkumné skupiny Bernstein. Nové opatření vítají i ekologičtí aktivisté Greenpeace.

Reklama

Související témata:

Doporučované