Hlavní obsah

Plná nádrž za pouhý týden podražila o desítky korun

Plná nádrž za pouhý týden podražila o desítky korun.Video: Aleš Černý, Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Motoristé nyní tankují Natural 95 v průměru za 32,24 koruny za litr, což je o 62 haléřů více než minulou středu. Nafta zdražila o 12 haléřů na 31,70 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Článek

Pohonné hmoty v České republice v uplynulém týdnu dál zdražily, výrazněji opět stoupla cena benzinu. Za teoretickou plnou nádrž u Škody Octavia o objemu 55 litrů nyní řidiči v průměru zaplatí 1 773 korun. To je o 34 korun více než minulý týden.

Plná nádrž dieselu vyjde v průměru na 1 743 korun, což je za týden nárůst o necelých sedm korun.

Paliva zdražují od poloviny února, předtím čtvrt roku zlevňovala. Cena benzinu se nyní dostala na hodnoty z loňského prosince, nafta je na úrovni cen z letošního ledna.

Nejdražší pohonné hmoty jsou aktuálně na Vysočině, kde řidiči tankují benzin za 32,86 koruny za litr a naftu za 32,46 koruny za litr. Kromě Vysočiny se nafta dostala přes 32 korun ještě v Praze a Plzeňském kraji.

Naopak nejlevnější Natural 95 je ve Zlínském kraji, tamní čerpací stanice jej nabízí v průměru za 31,84 koruny za litr. Pod 32 korunami je ještě v Jihočeském, Královéhradeckém a Moravskoslezském kraji. Nejnižší cena nafty je v Jihočeském kraji, kde se v průměru prodává za 31,24 koruny za litr.

Reklama

Doporučované