Hlavní obsah

Plzeň bude od pondělí opravovat ulici na Borských polích, auta musí jinudy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeň začne v pondělí opravovat 1,7 km dlouhý úsek Folmavské ulice, frekventovaného průtahu na okraji průmyslové zóny Borská pole směřující na Domažlice a dálnici D5 na Rozvadov.

Článek

Čtyřproudá silnice o šířce 16 metrů, která má trhliny, vysprávky a vyjeté koleje, dostane nový asfaltový povrch za 26 milionů Kč. Do konce srpna bude doprava odkloněna. Objízdná trasa se bude s postupujícími pracemi zkracovat.

„V úseku mezi ulicemi U Panasoniku a U Letiště je komunikace tak poškozená, že bude nutné odstranit všechny asfaltové vrstvy, recyklovat podkladní štěrkové vrstvy a položit nový asfaltový povrch v tloušťce 18 centimetrů,“ uvedl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09).

Autobusové a trolejbusové linky 15, 17, 18, 24, 29, 30, N1, N7 pojedou během oprav v obou směrech ulicemi Obchodní, Podnikatelská a U Letiště a budou zrušeny nebo přeloženy zastávky NC Borská pole, Panasonic, U Panasoniku, U Nové Hospody a Folmavská Rondel. Na objízdné trase mohou cestující MHD využít stálé a provizorní zastávky v Podnikatelské ulici. „Po této trase povede také do konce července objížďka pro individuální automobilovou dopravu. Počátkem srpna se objízdná trasa výrazně zkrátí a povede ulicemi U Panasoniku, Podnikatelskou a U Letiště,“ řekl Vozobule.

Objízdná trasa a přesun zastávek se dotkne i příměstských autobusů krajské integrované dopravy. Během prvních dvou etap uzavírky od 21. června do 2. srpna nahradí zastávky Folmavská Rondel a U Nové Hospody zastávka Obchodní rondel. Zastávku U Panasoniku nahradí Vltava. Uzavírka zastávky NC Borská pole potrvá do konce srpna a nahradí ji zastávka U Letiště.

Plzeň plánuje na léto 13 staveb na silnicích a tramvajových tratích. Kromě Folmavské chystá obnovu zastávkových zálivů pro MHD, opravu části ulice Na Dlouhých, křížení Zborovská - Samaritská a Karlovarská - Na Chmelnicích, opravu komunikace v Zábělé a mostu přes trať v Lobezské ulici. Šest akcí za 150 milionů se podle mluvčí magistrátu Adriany Jarošové chystá. Jde hlavně o opravu tramvajové trati na Plaské ulici, tramvajové trati na Klatovské třídě v úseku sady Pětatřicátníků - Tylova a úpravy ulice U Hřbitova. Pevně stanovené jsou výluky tramvají na Plaské od 2. srpna do 31. října a na Klatovské od 1. do 31. srpna, řekla Jarošová.

Reklama

Související témata:

Doporučované