Hlavní obsah

Plzeň opravila za 44 milionů ulici v přidružené obci Radobyčice

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Bezpečnější a pohodlnější pohyb mají motoristé a chodci v obci Radobyčice, která patří pod centrální plzeňský obvod. Plzeň za 44 milionů korun v obci opravila hlavní Dlážděnou ulici a vznikla také nová okružní křižovatka.

Článek

„V zástavbě dosud chyběly chodníky a plochy pro pěší. Součástí akce bylo rovněž vybudování zastávkových zálivů pro autobusy hromadné dopravy,“ řekl primátor Martin Baxa.

„V minulosti na místě dnešní Dlážděné pravděpodobně vedla cesta, která spojovala Litice se Starým Plzencem. K Plzni byly Radobyčice připojeny poprvé v roce 1949, v roce 1954 zde byl ustanoven samostatný Obvodní národní výbor Plzeň-Radobyčice, ale v roce 1964 byly vyčleněny a k Plzni se navrátily opět až v roce 1976,“ řekl primátor.

Kompletní rekonstrukce Dlážděné ulice byla nutná především kvůli velmi špatnému stavu vozovky a doprovodných sítí po stavbě kanalizace a vodovodu. „Stavba trvala od března loňského roku. Zkolaudovali jsme ji na začátku července,“ doplnil technický náměstek Pavel Šindelář.

Součástí stavby bylo vybudování či oprava chodníků nejen v Dlážděné ulici, ale také v Litické a v ulici K Doudlevcům, která je obytnou zónou, chodníky město vybudovalo i podél silnice třetí třídy. Součástí bylo prodloužení kanalizačních řadů, přeložky a doplnění vodovodních řadů, doplnění veřejného osvětlení a související nutné přeložení slaboproudých rozvodů a rozvodů středotlakého plynovodu.

Reklama

Doporučované