Hlavní obsah

Plzeň se pokusí v Evropské lize o zázrak. Ve hře jsou miliony a lepší koeficient pro české kluby

Fotbalisté Plzně věří v zázrak: chtějí stáhnout manko z prvního zápasu se Sportingem Lisabon. Znamenalo by to tučný finanční bonus pro klub, i velký bonus pro český koeficient.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Fotbalová Plzeň se večer pokusí postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy. Duel se Sportingem Lisabon ale nemá rozehraný dobře, z Portugalska si přivezla ztrátu 0:2.

Článek

Postup přes špatně rozehrané osmifinále Evropské ligy s portugalským gigantem může Viktoria Plzeň přirovnávat k zázraku. Přesto se o něj pokusí. A upínat se k němu nemusí jen klubová pokladna, ale také celý český fotbal. Vedle pětadvaceti milionů korun za bonus od UEFA pro klub se hraje také o body do českého koeficientu.

Ztráta na jedenácté Rakousko, jež drží vstupenku přímo do základní skupiny milionářské Ligy mistrů pro šampiona své ligy v roce 2019, je zdá se nedostižná. A to i proto, že má Rakousko ještě stále ve hře Salcburk, který má dokonce nakročeno k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Dnes bude v domácí odvetě hájit překvapivé vedení 2:1, které si přivezl z trávníku Dortmundu.

Německý fotbalista Till Schumacher popisuje působení v Jihlavě.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP, Seznam Zprávy

Češi ale díky případnému úspěchu Plzně mohou zaútočit na pozici dvanáctého Švýcarska, které už v evropských pohárech žádného zástupce nemá. K tomu ale Viktorka musí přes Sporting dnes večer postoupit.

Je to za průběžného stavu 0:2 reálné? Trenér Pavel Vrba tomu věří. Důležité prý bude vstřelit první branku. Utkání začíná v 19:00.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované