Hlavní obsah

Plzeň začne opravovat značně vytíženou křižovatku na Karlovarské třídě

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeň začne v pátek opravovat velmi vytíženou křižovatku Karlovarská - Na Chmelnicích, kde vozidla odbočují na velká sídliště Vinice a Sylván.

Článek

Rekonstrukce za 2,2 milionu korun, která si vyžádá omezení osobní automobilové i městské hromadné dopravy, by měla skončit letos 17. srpna. Křižovatka nebude zcela uzavřena. Karlovarská třída jsou spolu s Klatovskou nejvytíženějšími ulicemi v krajském městě.

„Přestavbou odstraníme problémy, s nimiž se musí potýkat řidiči kloubových autobusů MHD, jež obsluhují městskou část Vinice. Řidiči zadní částí podvozku drhnou o rampu mezi tramvajovou tratí a jízdním pásem. Jde o opravu úseku v délce 100 metrů. Vzhledem k důležitosti křižovatky bude nutné stavbu rozdělit na etapy, aby nebylo přerušeno dopravní spojení centra s městskými čtvrtěmi,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09).

Vozidla budou převáděna staveništěm za pomoci semaforů. „Pohyb chodců a osob se sníženou schopností pohybu nebo orientace budou po dobu stavby možné po stezce pro chodce a cyklisty, která je po celé délce úpravy vedena v souběhu s opravovanou komunikací a nebude stavbou dotčena.“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Provoz autobusových linek 25, 27, 41, 56, N1 a N4 nebude podle ní vlivem prací nijak upraven. S ohledem na dopravní omezení lze však na uvedených linkách očekávat zdržení spojů.

Reklama

Související témata:

Doporučované