Hlavní obsah

Plzeňská letní akce Sportmanie nabídne devět dní sportu a cvičení

Foto: Seznam Zprávy

Plzeňský kraj.

Reklama

Cvičení, taneční workshopy, kolektivní a individuální sporty známé i netradiční a další atrakce nabídne v Plzni od 15. do 23. srpna v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza tradiční městská letní akce Sportmanie.

Článek

„Každoročně rozpohybuje desítky tisíc Plzeňanů, s ohledem na současnou koronavirovou situaci a vládní opatření letos pořadatelé rozdělili dějiště na tři oddělené sektory,“ řekl primátorův náměstek pro sport Roman Zarzycký.

„Hlavním cílem je i letos připravit rodinám s dětmi neopakovatelný zážitek s možností vyzkoušet si desítky různých sportovních stanovišť a potkat se se sportovními legendami a současnými reprezentanty,“ řekl. Areál se ve všední dny otevře od 14:00 do 20:00, o víkendech od 10:00 do 20:00. Sportmanie nabídne rodinám s dětmi i jednotlivcům motokáry, minifotbalovou arénu, nafukovací žíněnky pro gymnastiku nebo parkour airtrack či autodráhu.

Hlavní pódium amfiteátru bude patřit sektoru, kde se budou konat taneční workshopy, bude tam také jumping, taneční stanoviště, speciální stanoviště s vodní skluzavkou, street fotbal arénou a dalšími atrakcemi. Druhý sektor se zaměří na kolektivní sporty, a to včetně prostoru pro FC Viktoria Plzeň a HC Škoda Plzeň a TALENT M.A.T. Plzeň. Ve třetím sektoru najdou nabídku zájemci o individuální sporty, nebude v něm chybět speciální stanoviště pro lukostřelbu, kolo pro život, místo pro šerm, biliard, atletiku, součástí je i horolezecká stěna.

„Každé tři dny nabídneme návštěvníkům nová stanoviště a nový program. Také chystáme speciálně upravený denní program podle městských obvodů. Součástí je doprovodný běh Rozběháme Sportmanii Plzeň pro děti i dospělé, a připravujeme workshopy o zdravém životním stylu, kyneziotape a dalších tématech,“ popsal vedoucí magistrátního odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc. Program zahrnuje ukázky integrovaného záchranného systému, autogramiády plzeňských klubů, slavných sportovců, soutěže o ceny, relaxační zónu na pláži, ranní rozcvičky pro zaměstnance ve všední dny či ranní rozcvičky a workshopy pro seniory.

Celkové náklady na akci jsou sedm milionů korun. Pět milionů dal magistrát, na zbytek nákladů se složily čtyři největší městské obvody.

Reklama

Doporučované