Hlavní obsah

Plzeňský kraj spustí v neděli systém zastávek a spojů na zavolání

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Plzeňský kraj spustí v neděli 31. ledna sytém zastávek a spojů na zavolání. Jde o celé spoje, části, nebo některé ze zastávek, v jízdním řádu jsou označené symbolem telefonu.

Článek

Je-li v určitý čas označen příjezd do zastávky telefonem, je nutné tento spoj v uvedené zastávce objednat, jinak do zastávky nepřijede. „Do režimu ‚Na zavolání‘ byly vloženy spoje nebo zastávky, na kterých byla podle dat nepravidelná vytíženost,“ uvedl Martin Fencl z firmy POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy).

Objednávat spoje na zavolání lze přes informační linku Integrované dopravy Plzeňského kraje na telefonu 378 035 477, přes webový formulář www.idpk.cz/nazavolani nebo u řidičů společnosti Arriva, která od loňského června zajišťuje v regionu linkovou autobusovou dopravu. Objednávka je nutná nejpozději 30 minut před vyjetím spoje z výchozí zastávky.

„Objednávka spojů se provádí v pracovních dnech mezi 06:00 a 18:00, o víkendu a svátcích objednat spoje nelze,“ uvedl Fencl. Pokud chce cestující objednat spoj mezi 18:00 a 06:00, přijímají se objednávky do 18:00 daného nebo předchozího dne. Například spoj odjíždějící 10. února v 04:45 je možné objednat do 18:00 předchozího dne.

Objednání u řidičů nebo přes internet lze učinit nejdřív 48 hodin před vyjetím spoje a nejpozději 30 minut před vyjetím spoje z výchozí zastávky.

Po objednání přijede autobus na objednanou zastávku a pak pokračuje na další stanici podle jízdního řádu.

Reklama

Doporučované