Hlavní obsah

Po 18 letech provozu končí kvůli koronaviru ostravský klub Marley

Foto: Getty Images

Ostrava.

Reklama

Po 18 letech provozu končí ostravský klub Marley. Důvodem je epidemie koronaviru. ČTK to dnes řekl jeho provozovatel Tomáš Veselý.

Článek

Podle něj je mezi návštěvníky málo očkovaných a další vládní opatření chystaná od pondělí provozování klubu ještě více zkomplikuje. Poslední akce se v klubu, který se specializuje na elektronickou hudbu, uskuteční o víkendu.

Veselý osobně klub založený v roce 2003 provozuje 16 let. „Je to moje druhé dítě,“ řekl. Konce, který označil za nejbídnější z bídných, lituje. „Odcházíme jako zpráskaní psi. Takový konec jsem si nepředstavoval,“ řekl Veselý. Další provozování klubu v nejisté době je ale podle něj nemožné.

Návštěvníky v posledních měsících, kdy mohl mít otevřeno, nechával testovat. „Tak máme přesnou statistiku a víme, že většina našich hostů je ve věku 20 až 35 let. Očkování z nich má maximálně 40 procent,“ řekl. Od pondělí, kdy se už nebudou pro vstup na akce uznávat testy, by návštěvnost výrazně poklesla.

Loni a letos vinou epidemie do udržení podnikání investoval z úspor 350.000 korun. Nyní už žádný finanční polštář nemá. „Je toho na nás už moc,“ řekl Veselý. Komplikací je podle něj i plánovaná demolice budovy, která má ustoupit nové výstavbě. „Nechci další rok či dva bojovat o udržení. Vrážet do toho úspory, abychom pak zjistili, že stejně musíme budovu opustit,“ vysvětlil.

Už při předchozích omezeních provozu na základě vládních opatření si začal hledat práci. Nakonec ji našel ve stavebnictví. „Je dobře placená a perspektivní. Navíc mám i víc času na rodinu. Dosud jsem se snažil obě povolání skloubit,“ řekl Veselý.

Reklama

Doporučované