Hlavní obsah

Po basketbalové pohádce už Češi trénují, touží po olympiádě: „Uděláme pro to všechno“

Čeští basketbalisté se připravují na kvalifikaci na olympijské hry v Japonsku. Rozhovor s hráči Vojtěchem Hrubanem a Jaromírem Bohačíkem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Basketbalové přípravky jsou plné. Natolik inspiroval děti úspěch českých basketbalistů na mistrovství světa v Číně. Tým kouče Ronena Ginzburga skončil na šestém místě, když podlehl v boji o páté místo Srbsku 81:90. Nyní už své síly soustředí na olympiádu.

Článek

V létě čeká české basketbalisty kvalifikace na olympijské hry v japonském Tokiu v roce 2020.

„Bude to velmi těžké se na tu olympiádu dostat. Je jenom pro dvanáct vyvolených týmů s tím, že tam musí mít ještě zastoupení každý kontinent,“ říká v rozhovoru ve studiu Seznam hráč národního celku a zároveň týmu ERA basketbal Nymburk Vojtěch Hruban.

Účast v Tokiu má jistou pořádající Japonsko, USA, Argentina a také Austrálie. Na světovém šampionátu se rozhodlo o sedmi z celkových 12 startujících reprezentací. Na olympiádu pojedou dva týmy z Ameriky, dva z Evropy, jeden z Oceánie, jeden z Afriky a jeden z Asie.

„Uděláme, co budeme moct. Ten cíl je hodně vysoko, ale zase před mistrovstvím také nikdo netipoval, že budeme šestí, takže stát se může všechno a my pro to uděláme všechno,“ říká Hruban.

Rozhovor s Hrubanem a dalším z hráčů – Jaromírem Bohačíkem – najdete v úvodním videu. Je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované