Hlavní obsah

Po čtyřech dnech propad. Pražská burza dnes oslabila

Analytik Cyrrusu Tomáš Pfeiler hodnotí nejenom vývoj na akciových trzíchVideo: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes po čtyřech dnech růstu otočila směr. Nejvíce ztrácely akcie technologické společnosti Avast, nedařilo se ani Erste Bank. Naopak stejně jako v pondělí si nejlépe vedly cenné papíry telekomunikačních O2. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Článek

Aktivita na trhu byla lehce nadprůměrná a Index PX skončil po dnu obchodování o 0,71 procenta níž – na 1066,01 bodu.

„Po včerejší (pondělní) euforii přišlo na trhy vystřízlivění. Za nedostatku nových makroekonomických ukazatelů se opět mezi obchodníky několikrát skloňovala obchodní dohoda mezi Spojenými státy a Čínou. Převažující nejistota nad její podobou vedla k vybírání včerejších zisků," uvedl analytik Komerční banky Miroslav Frayer. Výprodeje neminuly ani pražský trh.

Z finančního sektoru rostla pouze Komerční banka, která byla zároveň nejobchodovanějším titulem dne. Její akcie zhodnotily o 0,28 procenta 906,50 Kč. Zbylé finanční tituly skončily v červeném. Erste Bank oslabila o 1,77 procenta na 900,80 Kč, Moneta Money Bank o 0,51 procenta na 77,90 Kč a pojišťovna VIG o 0,68 procenta na 587 korun.

Akcie padaly, koruna posilovala

Avast si pohoršil o 2,98 procenta na 81,50 Kč. Nedařilo se také mediální CME, elektrárenské společnosti ČEZ nebo nápojářské Kofole.

Česká měna pod vlivem zpráv o růstu průměrné mzdy dnes znovu zpevnila k oběma hlavním světovým měnám. K euru posílila o dva haléře na 25,90 Kč/EUR, vůči dolaru si polepšila o tři haléře na 22,81 Kč/USD.

Reklama

Doporučované