Hlavní obsah

Po dvou růstech pražská burza klesla o 0,4 procenta

Rozhovor s Vladimírem Vávrou, hlavním makléřem Wood and Company.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po dvou růstových dnech dnes pražská burza klesla. Index PX se snížil o 0,40 procenta na 1014,88 bodu. Dolů zamířily akcie bank, které kopírovaly obchodování v Evropě. Vyplývá to z internetových stránek burzy a komentářů analytiků. Česká koruna dnes mírně posílila k euru, k dolaru končila den téměř beze změny kurzu.

Článek

„Pražská burza se i dnes inspirovala na západních trzích a klesla. Dolů ji táhly především Erste s Monetou a Avastem,“ komentoval obchodování analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Akcie bank v Praze mazaly předešlé zisky stejně jako jinde v Evropě poté, co francouzská banka Société Générale ráno ohlásila odpisy a odpoledne americká Morgan Stanley zklamala trh svými výsledky za čtvrté čtvrtletí, doplnil makléř Fio banky Josef Dudek.

Akcie Erste Bank dnes zlevnily o 0,75 procenta na 767,20 koruny a Monety Money Bank o 1,28 procenta na 73,35 Kč. Dnes nejvíce obchodované cenné papíry Komerční banky stagnovaly na 896 korunách. Nejvýraznější ztráta dnes postihla akcie antivirové firmy Avast, klesly o 2,34 procenta na 83,50 koruny.

„Slušný přírůstek si připsaly akcie O2,“ podotkl Dudek. Telekomunikační firmě zpevnily o 1,24 procenta na 244,50 koruny. Mírný přírůstek 0,09 procenta na 535,50 koruny vykázaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ.

Reklama

Doporučované