Hlavní obsah

Po Lagerfeldovi může dědit i jeho kočka. Slavný návrhář ji krmil kaviárem servírovaným na stříbrném nádobí

Kočka Karla Lagerfelda může zdědit část majetku.Video: Valérie Dvořáková, AP

 

Reklama

Slavný návrhář a tvář značky Chanel zemřel ve věku 85 let a jedním z možných dědiců jeho jmění může být také jeho kočka Choupette, které Karl Lagerfeld dopřával luxusní život. Hodnota majetku Lagerfelda se odhaduje v přepočtu na 4,4 miliardy korun.

Článek

V úterý svět obletěla zpráva o smrti jednoho z nejslavnějších módních návrhářů Karla Lagerfelda. Média nyní spekulují, zda část obrovského jmění kreativního ředitele značky Chanel opravdu zdědí jeho kočka Choupette. Lagerfeld loni francouzskému časopisu Numero potvrdil, že část jeho majetku chce zanechat své huňaté kočce plemene birma.

„Mimo jiných, ano,“ uvedl Lagerfeld, aniž by potvrdil kolik peněz pro péči o kočku vyhradil. „Nebojte, je tu dost pro všechny,“ dodal návrhář pro Numero.

Majetek německého návrháře se odhaduje na 4,4 miliardy korun. Časopis Vogue ale uvádí ještě větší částku, která by mohla přesahovat 8,5 miliardy korun, píše server ABC.

Choupette je známá především pro luxusní kočičí život, který jí Lagerfeld dopřával. Kočka údajně potřebuje speciální dietu a jen tak se nespokojí s kapsičkou Whiskas. Jedním z jejích nejoblíbenějších pokrmů je královský krab, losos nebo kaviár.

Kočka jí čtyřikrát denně pouze čerstvé pokrmy servírované na stříbrném nádobí, dodržuje speciální dietu a čtyřikrát denně je potřeba ji kartáčovat. V rozhovoru pro americkou televizi CNBC Lagerfeld uvedl, že péče o jeho kočku je práce na plný úvazek. „I když spí, nechce být sama,“ řekl Lagerfeld.

Choupette ale módní ikoně už sama vydělala velkou částku. Kočka je populární na sociálních sítích, na Twitteru a Instagramu má vlastní účty a více než 200 tisíc sledujících. Lidé ji mohou znát z jejího blogu Choupette's Diary, napsány o ní byly také dvě knihy s názvem Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat. V roce 2014 podle slov Lagerfelda vydělala více než 4,7 milionu dolarů, tedy asi 106 milionů korun.

Lagerfeld nemá žádné potomky ani neuzavřel manželství, dědit by tak mohla také jeho sestra, kterou ovšem návrhář podle svých slov 40 let neviděl. Pravděpodobným dědicem by pak mohl být jeho jedenáctiletý kmotřenec Hudson Kroening nebo dlouholetý asistent a bodyguard Sebastien Jondeau.

Reklama

Doporučované