Hlavní obsah

Masivní exploze u Bologni zabíjela, desítky lidí zranila

Masivní výbuch automobilu v italském městě Bologna zabil nejméně dva lidi.Video: Eliška Kolomazníková, AP, Reuters

 

Reklama

Masivní exploze automobilu s cisternou v blízkosti letiště v italské Bologni má podle americké CNN nejméně tři oběti. Desítky lidí utrpěly zranění. Tlaková vlna rozbíjela okna přilehlých budov a způsobila částečné zřícení mostu.

Článek

Poblíž letiště v italské Bologni se srazily dva nákladní vozy, z nichž jeden vezl cisternu s hořlavými látkami. Podle americké televizní stanice CNN s odkazem na policejní zdroje nehodu, která vyvolala velký požár, nepřežili nejméně tři lidé. Asi 70 lidí je zraněných, někteří z nich mají těžké popáleniny.

Na dálničním mostě se srazil kamion převážející auta s nákladním vozem s cisternou. Část nadjezdu se zřítila. Po silné explozi následoval požár, který se rozšířil na prodejnu automobilů pod mostem, kde následně explodovalo několik aut.

Takhle vypadal moment výbuchu

Informace sdílené na sociálních sítích hovoří o dopravní nehodě a velkém požáru v oblasti Borgo Panigale, která se nachází na západním okraji města.

ANSA oznámila, že některé z raněných lidí zasáhly trosky odlétávající od silného požáru, který vyvolal následné exploze nejméně deseti automobilů.

Tlak výbuchů porozbíjel okna v několika budovách. Podle zdrojů italské agentury snahu hasičů požár uhasit ztěžuje vedro panující na místě. K hašení byl povolán také vrtulník.

ANSA uvádí, že most nad křižovatkou dálnic A1 a A14 se částečně zřítil. Doprava v obou směrech tamní dálnice byla zastavena. Podle policie exploze ovlivnila dopravu nejen na dálnici, ale i v Borgo Panigale.

Zástupci letiště na sociálních sítích ujistili, že žádný z letištních objektů není nehodou dotčen a že lety budou zajištěny v očekávaném režimu.

Reklama

Doporučované