Hlavní obsah

Po nápadném víkendovém oteplení přijdou opět mrazy a sněžení

Předpověď počasí meteorologa Petra Dvořáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tlaková níže nad střední Evropou během víkendu způsobí dočasný ústup mrazů a sněhových přeháněk. Kromě oteplení přijde také větrné a oblačné počasí. Začátkem příštího týdne se teploty opět vrátí pod nulu.

Článek

Ve čtvrtek ráno bude místy zataženo s nízkou inverzní oblačností. A to zejména v západní polovině Česka. Na ostatních místech bude převládat jasno až skoro jasno. Ranní teploty se budou pohybovat od –5 do –12 °C. Během dne přibude od západu frontální oblačnost a postupně se přidají i srážky. Odpolední teploty budou mezi –3 až 3 °C.

Pátek bude oblačný. Ranní teploty od –2 do 2 °C a odpoledne vyšplhají až k 6 °C. Oblačnosti neubude ani v sobotu. Na západě Čech lze očekávat ojedinělé srážky, které v nadmořských výškách nad 500 metrů budou smíšené nebo sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat kolem nuly a odpolední kolem 6 °C.

Neděle bude vůbec nejteplejší. Po celý den očekávejte oblačno, ojediněle se srážkami. Teploty se během dne budou udržovat mezi 3 až 7 °C. Na jihovýchodní Moravě mohou dosáhnou až na 10 °C.

V pondělí se v průběhu dne opět ochladí a na západě republiky mohou přijít sněhové přeháňky. V úterý už nastoupí sněžení na celém území Česka a teploty klesnou opět pod nulu, takže sníh neroztaje. Není proto vyloučena další sněhová kalamita.

Reklama

Doporučované