Hlavní obsah

Po požáru ve Vejprtech zůstává jeden člověk ve vážném stavu

Foto: Seznam Zprávy

Policisté zatím po příčinách požáru stále pátrají.

Reklama

Krajská zdravotní přijala v nemocnicích v Mostě a Chomutově 17 pacientů, kromě tří už všechny propustila.

Článek

Pacient hospitalizovaný v chomutovské nemocnici po požáru ve Vejprtech je stále ve vážném stavu připojen na plicní ventilaci. Uvedl to Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní, pod niž chomutovská nemocnice patří. Stav dalších se zlepšil. Při požáru v domově pro postižené zemřelo osm lidí.

V péči lékařů zůstává v Chomutově ještě muž ošetřený s popáleninami, jeho stav je podle Chrásteckého dobrý. „V nemocnici v Mostě je dosud v ošetřování jeden pacient, který byl z jednotky intenzivní péče už přemístěn na standardní lůžko,“ uvedl mluvčí.

Krajská zdravotní přijala v nemocnicích v Mostě a Chomutově 17 pacientů, kromě tří už všechny propustila. Další pacienty přijímala nemocnice v Kadani. „Jsou tu ještě dva lidé na interně, kteří půjdou dnes domů. Jeden člověk je na oddělení jednotky intenzivní péče, jeho stav je stabilizovaný. Ten tu ještě zůstane,“ řekla ČTK Lenka Pešová z vedení kadaňské nemocnice.

Klienty, kteří se z nemocnic vrátili, Vejprty rozmisťují v rámci městských sociálních služeb do jiných objektů, a to i do jiných objektů domova Kavkaz, v jehož areálu hořelo. „V nemocnicích nám zůstává celkem pět klientů, 22 se jich už vrátilo,“ řekl dnes ČTK vedoucí domova Petr Vagaši.

Reklama

Doporučované