Hlavní obsah

Po Spartě se ve videohře FIFA objeví i Slavia a Plzeň. Celá liga bude možná za rok

Foto: Youtube.com

V loňském vydání hry si tuzemští fanoušci mohli zahrát pouze za Spartu.

Reklama

Česká fotbalová liga se ve videohře FIFA objevila naposledy v ročníku 2012. Jenže kompletní FORTUNA:LIGA bude chybět znovu i letos, přesto se hned několik českých týmů ve hře objeví.

Článek

Fanoušci videohry FIFA se minulý rok dočkali po šesti letech českého zástupce v oficiální verzi hry. Pražská Sparta během loňského léta posílila kádr z mezinárodních zdrojů a zapracovala také na svém renomé za hranicemi tím, že se dostala do jedné z nejhranějších her na světě.

„Sparta bude také v nadcházejícím ročníku FIFA,“ potvrzuje Seznamu šéf komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Fanoušci obou pražských „S” se ale letos mohou těšit na to, že si zahrají derby před obrazovkou třeba každý den. Důvod je jednoduchý, vývojáři hry z EA Sports koupili od UEFA práva na evropské pohárové soutěže (Liga mistrů, Evropská liga).

To znamená, že v ročníku FIFA 19 se objeví vedle Sparty a Slavie i Plzeň, která si zahraje právě v nejprestižnější klubové soutěži na světě a vývojáři hry si pochopitelně na podobě Ligy mistrů dávají velmi záležet.

Podle zdrojů Seznamu s Plzní společnost EA řeší jak vzhled jednotlivých hráčů, tak třeba i hodnocení Davida Limberského a spol.

Dalším českým klubem, který si zahraje letos v pohárové Evropě, je Jablonec. O Evropskou ligu zabojuje v play off také Sigma Olomouc. Hanáky ale čeká v boji o postup španělská Sevilla, tedy klub, který v probíhajícím desetiletí vyhrál Evropskou ligu hned třikrát.

„Zatím se nám nikdo neozval, zda budeme ve videohře FIFA. Ale myslím si, že pokud ano, tak si to všechno bude řešit UEFA, na kterou už jsme posílali vzhled dresů a předběžnou soupisku pro evropské poháry,“ vysvětluje mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Ve hře, která vyjde na konci září letošního roku, si tedy budeme moci zahrát možná až za čtyři české kluby. Méně úspěšné tuzemské týmy si zatím musí počkat, ale třeba se dočkají už ve vydání videohry s podtitulem FIFA 20.

„Výroba jednotlivé ligy do hry něco stojí. Už to není tak, že by nám společnost EA Sports za licenci platila. Věřím, že bychom se mohli v příštích letech domluvit. Být ve FIFA je pro nás z marketingového hlediska velmi zajímavé, protože cílíme na mladé fanoušky,“ vysvětluje na závěr obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace Daniel Hajný.

Reklama

Související témata:

Doporučované