Hlavní obsah

Po srážce autobusů jsou zranění. Doprava v části Prahy je komplikovaná

Foto: ZZS HMP

Foto z místa nehody.

Reklama

aktualizováno •

Odpolední srážka dvou autobusů si v Praze vyžádala několik zraněných a ještě víc zkomplikovala už tak vyhrocenou dopravní situaci v hlavním městě.

Článek

„K dopravní nehodě dvou autobusů v ulici K Barrandovu vyrazili na pomoc dvě záchranářské posádky, lékařská, inspektor i letečtí záchranáři. Na místě se nachází zraněné osoby, ale pro podrobnosti čekáme na situační zprávu z místa události,“ uvedla na Twitteru pražská zdravotnická záchranná služba.

Policie uzavřela komunikaci ve směru na Pražský okruh, po sedmnácté hodině jeden pruh otevřela.

Řidiče jednoho z autobusů museli z kabiny vyprostit hasiči. Se zraněním nohou byl převezen do nemocnice. Hospitalizována je také 75letá cestující, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Příčiny nehody vyšetřují policisté. Provoz v místě nehody ve směru k Pražskému okruhu je možný jedním jízdním pruhem. „V opačném směru jezdí auta bez omezení,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Havárie zčásti zablokovala příjezd na Pražský okruh, uzavřený zůstane v jednom pruhu patrně až do večera. Praha je nyní na mnoha místech rozkopaná, aktuální problém už tak vyhrocenou dopravní situaci ještě komplikuje.

Podle záběrů z místa nehody narazil zřejmě linkový autobus zezadu do zájezdového autobusu. U nehody zasahují kromě policie a záchranářů také dvě jednotky pražských hasičů, které vyprostily jednoho člověka.

+1

Nehoda se podle Novinek.cz stala v ulici K Barrandovu a Wassermannova u čerpací stanice po třetí hodině odpoledne.

Šestačtyřicetiletý řidič utrpěl zranění nohou, se kterým ho záchranáři převezli do Ústřední vojenské nemocnice. Pětasedmdesátiletá cestující byla s úrazem hlavy a nohou transportována do vinohradské nemocnice.

Reklama

Doporučované