Hlavní obsah

Po sto letech se vrátili do Česka vlci. Kde je můžete potkat?

Rozhovor z Rána na gauči.Video: Lucie Šmídová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po Česku se pohybuje okolo dvaceti až třiceti vlků. Podle hosta Rána na gauči Františka Pelce, ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, je velikost smeček variabilní. Pohromadě se pohybují tři někdy i devět zvířat.

Článek

V Ránu na gauči jsme se tentokrát zaměřili na Světový den životního prostředí. Ochrana krajiny a kůrovcová kalamita je poslední dobou stále častěji řešené téma, které nenechá nikoho v klidu. I přes velké ztráty lesů se ale v naší přírodě najdou pozitiva, a to je mimo jiné návrat některých chráněných zvířat, jako je například rys nebo právě i vlk. „Vlk je nesmírně chytré a zvídavé zvíře, a když budeme mít to štěstí, tak ho můžeme občas vidět,“ říká František Pelc, ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Čím jsou vlci prospěšní a kdo z jejich přítomnosti nemá radost? Kde vlka můžete potkat? Podívejte se na rozhovor nad článkem.

Radek Hrdina se nechal inspirovat a v rámci rubriky Česko vstává také vyrazil mezi zvířata. V kontaktní zoo ve Zvoli u Prahy mají dokonce i lva.

Video: Lucie Šmídová, Seznam Zprávy

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 6:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované