Hlavní obsah

Po týdnu na Žižkově. Obrázky z ulic, jimiž nelze projet bez trpělivosti

Kolaps dopravy na Žižkově. Jak vypadá situace po týdnu. Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Pražany od minulého týdne trápí dopravní kolony na Žižkově. Kvůli uzavřené ulici Husitská měly zpoždění tramvaje, v kolonách čekali i řidiči.

Článek

Reportér Seznamu Jaroslav Gavenda se po týdnu vydal na pražský Žižkov, konkrétně do ulice Seifertova a Táboritská, a zjišťoval, jestli se dopravní situace na Praze 3 zlepšila.

Táboritskou a Seifertovou ulicí řidiči objíždějí uzavřený úsek Husitské, který se od minulého pondělí opravuje. Rekonstrukce je rozdělená na tři etapy, má trvat do konce listopadu, pražský magistrát chce jednat o jejím urychlení se stavebními firmami. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. V Seifertově ulici se nyní nesmí parkovat u chodníků, aby řidiči nemuseli jezdit po tramvajových kolejích.

Vedení města je kritizováno za nedostatečnou přípravu dopravních opatření. Zároveň na magistrát míří kritika, že o opravách a jejich dopadech veřejnost špatně informoval.

Rekonstrukce 670 metrů dlouhého úseku Husitské mezi křižovatkou s Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím zahrnuje opravu vozovky, parkovacích pruhů a chodníků. Upraveno bude také odvodnění, mobiliář a zeleň. Předpokládané náklady jsou 70 milionů korun.

Reklama

Doporučované