Hlavní obsah

Po Uničově bude jezdit alegorický vůz se stromkem a muzikanty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Alegorický vůz s vánočním stromkem a muzikanty bude v neděli projíždět ulicemi Uničova na Olomoucku, aby v době pandemie koronaviru pomohl ve městě navodit adventní atmosféru.

Článek

„Lidé tentokrát kvůli preventivní opatřením nebudou moci na náměstí společně sledovat nedělní rozsvícení vánočního stromu,“ sdělil starosta Uničova a pořadatel jízdy vozu Radek Vincour.

Vánoční strom bude v centru Uničova rozsvícen v neděli v 17:00. Slavnostní okamžik budou moci lidé sledovat ze svých domovů pomocí přímého přenosu na sociálních sítích. Ihned po slavnostním rozsvícení vánočního stromu vyrazí do ulic Uničova alegorický vůz se stromečkem a muzikanty. Naplánováno je podle Vincoura 12 zastávek na místech s hustou zástavbou, aby vánoční koledy slyšelo co nejvíce lidí.

První zastávka vozu s muzikanty bude v 17:15 v Nemocniční ulici u bazénu a poslední ve 20:10 na parkovišti v ulici Generála Svobody. „Ke koledám nám mohou lidé z balkonů posvítit zapálenou prskavkou,“ uvedl Vincour, podle kterého ve městě budou hudebníky doprovázet také živí sněhuláci.

Do místních částí Uničova se alegorický vůz s muzikanty vydá už v sobotu. Jako první je v 16:20 naplánována zastávka v Dětřichově a poslední bude v 18:30 v Nové Dědině.

Reklama

Doporučované