Hlavní obsah

Po výbuchu v Poličských strojírnách může začít vyklízení sutin. Vyšetřování pokračuje

Policie v sobotu ukončila prohledávání Poličských strojíren.

 

Reklama

Série explozí ve strojírnách zranila 23. února devatenáct lidí. Případ policisté vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Článek

Policie v sobotu ukončila prohledávání strojíren v Poličce, kde došlo 23. února k výbuchu. Výrobní halu si převzal majitel. Vlastník objektu může začít s odklízením sutin, uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková. „Prověřování výbuchu z naší strany nadále pokračuje a k příčině se budeme moci vyjádřit až po jeho skončení a vypracování znaleckých posudků," řekla Vilímková. Podle ní to může trvat týdny či měsíce.

Série explozí v jedné z hal zranila celkem 19 lidí, z toho tři byli vážně popáleni. Škodu odhadují na desítky milionů korun.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Ve strojírnách vybuchla podle Českého báňského úřadu trhavina TNT, která tvořila součást munice. K výbuchu došlo při lisování takzvaných počinových náloží. Následný požár pak způsobil další exploze materiálu ve skladech.

Společnost obnovila provoz v nepoškozených budovách 28. února. 

Poličské strojírny se specializují na výrobu a prodej pneumatických prvků a zakázkovou strojní výrobu. Skupina STV zaměstnává přes 500 lidí a v roce 2016 měla tržby téměř 1,5 miliardy korun.

Reklama

Doporučované