Hlavní obsah

Václav Havel měl i stinné stránky. Mezi prezidenty po roce 1989 jasně vítězí, říká kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Pavel Fischer: Havel měl i stinné stránky

 

Reklama

„Můžete chytře prosazovat byznys, ale nemusíte ani o píď ustoupit od ochrany lidských práv,“ říká bývalý úředník z Havlovy kanceláře a prezidentský kandidát Pavel Fischer.

Článek

Na svém Facebooku pravidelně zveřejňuje videa s podporou různých VIP osobností. Na transparentní účet mu zase chodí velké částky, často od zahraničních dárců. Čím přesně dokázal Pavel Fischer, podle průzkumů rozhodně ne favorit prezidentské volby, získat tolik podporovatelů?

A proč si myslí, že ve společnosti sílí tyrkysová revoluce (odkaz na barvu jeho kampaně). „Cítím, že je na spadnutí,“ napsal před pár dny na Facebooku.

Dvaapadesátiletý Pavel Fischer, bývalý diplomat a někdejší šéf politického odboru v kanceláři prezidenta Václava Havla, ve Výzvě odpoví i na otázky týkající se jeho nedávného faux pas, kdy z jeho veřejně pronesených vět vyplynulo, že by jako prezident nejmenoval homosexuála soudcem Ústavního soudu. Za výrok se Fischer sice omluvil, nicméně počítá s tím, že mu mohl odebrat část voličské přízně?

A jak chápat jeho další výrok, že „máme tolik lidských práv, že je nejsme schopni garantovat“? Máme některá práva omezit? A dal by důvěru Babišově vládě, zvlášť když se nedávno vyjádřil, že „Andrej Babiš je profesionál, který mívá přesnější intuici, než by na jeho místě měl kariérní politik“?

Web Pavla Fischera: https://www.pavelfischer.cz/

Na transparentní účet se můžete podívat zde.

Rozhovor sledujte ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované