Hlavní obsah

Po zápasech jsem ubrečenější než Maki, ona už je ostřílená, přiznává beachvolejbalistka Hermannová

Rozhovor s beachvolejbalistkou Barborou Hermannovou.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Plážová volejbalistka Barbora Hermannová, která se spolu s Markétou Nausch Slukovou stala čerstvou bronzovou medailistkou z evropského šampionátu, v rozhovoru hodnotí skrečovaný boj o medaili i vítězství na světové tour v Ostravě.

Článek

Z evropského šampionátu, který probíhal od 15. do 22. července v Nizozemsku, si české plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová přivezly bronz. Jako cennější ovšem berou svůj červnový úspěch, kdy ovládly čtyřhvězdičkovou světovou tour v Ostravě. „Zpětně koukám na světovku v Ostravě velice pozitivně,” tvrdí blokařka Hermannová a dodává, že o zlatě pouze snily.

Doposud bylo jejich nejlepším výsledkem ze světové série čtvrté místo. O to větší měly z vítězství radost, navíc před domácím publikem. „Myslím si, že to bylo hodně tím, že jsme opravdu těm divákům na české ploše chtěly ukázat, co všechno dokážeme, že se jen tak nevzdáme a zkusíme zabojovat v každý moment, kdy se nám nedaří. A myslím si, že jsme to s týmem naladily na tu nejvyšší možnou úroveň, která se nám letos povedla ukázat.”

Boj o třetí místo na mistrovství Evropy svedly české hráčky se Španělkami Lilianou a Elsou. Ty zápas kvůli zlomenému malíčku Liliany skrečovaly za stavu 21:18 a 20:16, tedy ve chvíli, kdy Češky od výhry dělil bod. O tom, že vyhrávají na šampionátu bronz, se české hráčky dozvěděly z lavičky.

„Odehrála s tím celé dva zápasy a ten jeden balon už myslím mohla přetrpět a vydržet,” říká rodačka z Ostravy. „Myslím, že tohle se nedělá. Ač to skóre bylo jakékoliv, myslím, že kdyby holky vyhrály první set a bylo to vyrovnané, tak by se tohle nedělo.”

Sedmadvacetiletá hráčka přiznává, že do samotného zápasu vstupovala se slzami v očích. V tom samém dnu se totiž v semifinále postavily domácím Nizozemkám, kterým podlehly 22:20, 17:21 a 12:15, i když ve třetím setu vedly 11:9. „Myslím, že Maki byla úplně stejně zklamaná jako já,” říká Hermannová a dodává, že se při zápase stalo několik hloupých chyb z její strany.

„Je pravda, že po zápasech jsem víc ubrečenější než Maki. Maki už je ostřílená hráčka,” tvrdí. „Bylo dobře, že z toho byla ten moment rychleji venku než já, protože díky ní jsme vyhrály první set proti Španělkám,” říká Hermannová a zároveň přiznává, že ona si v prvním setu s sebou stále nesla prohru z předchozího zápasu a přístup spoluhráčky jí velmi pomohl. „Dotáhla mě do toho stavu, kdy jsem zase začala věřit, že placka může být, že už je jedno, jestli stříbrná, zlatá, nebo bronzová.”

Reklama

Doporučované