Hlavní obsah

Po zběsilé honičce zadržela turecká pobřežní stráž skupinu migrantů

Turecká pobřežní hlídka zadržela uprchlíky na moři mířící k řeckým ostrovům.Video: Reuters

 

Reklama

Turecká pobřežní hlídka zastavila člun plný migrantů, který mířil k řeckým ostrovům. Dostihla je až vysokorychlostní loď na moři poblíž tureckého pobřeží. Uvedla to agentura Reuters.

Článek

Na záběrech turecké pobřežní stráže je vidět, jak zastaví člun pomocí bójí svázaných lanem. Odchytili tak skupinu dvaceti dvou migrantů, kteří mířili k řeckým ostrovům. Jeden z nich, ukrajinský obchodník s lidmi, byl zadržen policií. V prohlášení to sdělila turecká pobřežní hlídka.

V roce 2015 se pro více jak milion uprchlíků Turecko stalo jedním z hlavních tranzitních míst na cestě do Evropy. Následující rok tento hromadný odchod migrantů Turecko rapidně omezilo v rámci dohody s Evropskou unií poté, co jich stovky zahynuly u tureckého pobřeží.

Podle údajů OSN se v minulém roce do Evropy dostalo přes 172 tisíc uprchlíků, což je o více než polovinu méně než v předešlém roce, kdy se zde objevilo na 360 tisíc lidí z Afriky a Blízkého východu. Nyní se migranti snaží dostat do Spojeného království přes kanál La Manche ze severní části Francie a zažádat tam o azyl.

Reklama

Související témata:

Doporučované